Kategorier
Uncategorized

Fototeori og bildebehandling

På medlemsmøte 19. januar ble det en bra ide dugnad med god diskusjon og mange gode ideer. Medlemmer fikk luftet tanker og meninger, og ikke minst fortalt sine forventninger av det å være medlem i Halden Kameraklubb.kamera copy

Igjen, og kanskje som forventet, var det informasjon/kurs i fototeori og bildebehandling/redigering medlemmene savnet og som ble ønsket som temaer på medlemsmøtene framover.

Som vi pratet om på møtet, er det mye god informasjon om disse temaene på nettet og medlemmene bør lese seg opp på fototeori og gjerne teste ut på eget kamera før vi igjen diskuterer dette på medlemsmøte.

Under Linker, helt nederst på nettsiden vår ligger det linker til noen nettsider som tar for seg både fototeori og bilderedigering.

Vi tar gjerne imot tips til andre gode fototsider, send en mail til anette.kvamsdal(a)gmail.com med link til fotosiden.

Redigeringsoppgave
Det ble også delt ut bilder til redigeringsoppgave (en RAW fil og en JPG fil av samme bilde).
Alle fikk utdelt det samme bilde og det redigeres slik man synes bilde blir best og leveres på medlemsmøte 16.mars, hvor vi forhåpentligvis får se mange versjoner av samme bilde. Alt av redigering og manipulasjon er tillatt og det er bare egen fantasi som setter begrensning. Husk å ta med PC så du kan vise hvordan du redigerte bilde.

Var du ikke på møtet, men ønsker å være med på redigeringsoppgaven, så send en mail til anette.kvamsdal(a)gmail.com så mottar du bildet på mail.

VI VIL OGSÅ ANBEFALE MEDLEMMER Å TA MED BÅDE KAMERA OG PC PÅ ALLE MØTENE FRAMOVER SLIK AT VI KAN HJELPE HVERANDRE MED BÅDE KAMERA OG REDIGERING.