Tur til Risholmen

posted in: Uncategorized | 0

Tur til Risholmen!

Søndag 9. juni blir det fototur til Risholmen.
Risholmen ligger nordvest for Hankø og er et meget populært utfartssted. Det er en typisk skjærgårdsøy, ca. 300 da stor, med blankskurte berg, forblåste furuer i strandsonen og rikelig med måke- og annen sjøfugl. Innenfor strandsonen er det frodigere partier. Holmen har et trivelig stisystem gjennom skogen og binder feltene med plantene sammen. Heddy Astrup begynte innplantningen på begynnelsen av 1950-tallet og arbeidet har i stor grad skjedd i samarbeid med Oddvin Reisæter ved NLH. Risholmen er først og fremst kjent for sine blomster og har Østlandets største samling av Rhododendron. Rhododendron samlingen og holmen tilhører Aastrupfamilien.

Vi blir fraktet med båt fra brygga og ut til holmen.

Vi satser på felles grilling utover dagen så ta med grillmat.

Ta gjerne med familie 🙂

Det er oppmøte på brygga klokken 11:00, men vi satser på å kjøre samlet fra Halden klokken 10:00, oppmøte på Remmen. Parkeringsplass mot Odde Bro.

Husk å sende mail til Arild Staahl for påmelding innen onsdag 29.mai